Снимка Полина Паунова, ФейсбукЖурналистката Полина Паунова разясни как вижда репликата Ако

...
Снимка Полина Паунова, ФейсбукЖурналистката Полина Паунова разясни как вижда репликата Ако
Коментари Харесай

Полина Паунова: Мълчат ли медиите, все едно най-важната част от тях е „отрязана“ – като по Крумово време

Снимка Полина Паунова, Facebook

Журналистката Полина Паунова обясни по какъв начин вижда репликата  " Ако бяхме в Крумова България, за тази неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона ” на Тошко Йорданов - новоизбран народен представител и водещ по 7/8 тв. Според колежката на набедения за зложелател на малкия екран, журналистът просто бърка две партии:

" Както ми писа една колежка: „ НЕЩО съдебна експертиза СЛУЧВА сред Нова телевизия и ИТН “. А се случва следното: неточност на кореспондент. А че става дума за неточност е изцяло ясно, тъй като тя (грешката) е произнесена по време онлайн включване. Репортерът бърка „ Изправи се! Мутри вън! “ с „ ИТН “. От видеото след живата връзка излиза наяве, че Благой Цицелков в действителност се бърка, а последващият материал е правилен.

Въпросният лапсус става мотив за умозаключение от страна на определения за депутат господин Йорданов, че в случай че това се било случило по Крумово време, то от „ това момче “ (разбирайте репортера) щели да хвърчат елементи от тялото.

„ Ако някой наклевети някого, то той да не се слуша, до момента в който вързан не се разпита, и в случай че се окаже клюкар или измамник, да се убие “. Това се допуска, че е гласял един от така наречен Крумови закони, които доближават до наши дни в сведенията, писани от витантийския лексикограф Свида.

Тая работа е значима, тъй като даже „ тогава “ барем се е предвиждал разпит. Е, очевидецът е бил „ вързан “, сиреч – крепко зависещ. Но въпреки всичко се е предвиждало да бъде разпитан. Т.е. право някой да се отбрани се е давало още 814 година

Иначе виждам, че съществени бранители на свободата на словото са дейците на ГЕРБ. Това е по този начин, тъй като както Борисов сподели преди седмици „ свободата на словото в България е толкоз свободна “ (а той самият не отговори на нито един въпрос цяла акция “. Иначе - помня по какъв начин през 2009-та година Борисов си избираше на кои публицисти да дава отговор и на кои не. Тези, на които не желаеше да дава отговор бяха заклеймявани като „ платени “, „ подставени “ и „ изпратени “. Казвам го, тъй като помня, че мен ме беше питал след въпрос, който не му хареса: „ на такива изпратени – не давам отговор “.

През годините министър председателят се научи най-малко да не раздава квалификации. Вярно - на медиите се раздаваха средства от европейските фондове, а съгласно специалистите с тях се купува мълчанието на въпросните медии. А мълчат ли медиите... все едно най-важната част от тях е „ отрязана “ – като по крумово време.

Абе, въобще тия дни ни предлага много прилики. Стига да има кой да помни 10 години обратно.

А, че хората се шлайфат с времето – шлайфат се. Нямаме право да отхвърляме тази опция на никого: на Борисов, на Йорданов. А дали се трансформират качествено – ще забележим. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР